OSTEOPATI & FYSIOTERAPI

Elitcenter erbjuder osteopati och fysioterapi där vi bedömer och behandlar akuta och kroniska skador, samt överbelastningsbesvär.

Vad är skillnaden mellan Osteopati och Fysioterapi?

Osteopati och fysioterapi har utvecklats för att behandla många av samma tillstånd men använder olika metoder enligt olika ideologier. Fysioterapi är ett symptomspecifikt tillvägagångssätt medan osteopati betraktar kroppen som sammankopplad och ser till orsaken bakom dina symtom. Båda metoderna är praktiska men har olika behandlingsmetoder för att hjälpa dig med akuta eller kroniska skador och överbelastningsskador.

Osteopati är mer en praktisk metod med tekniker som mobilisering med impuls, dry needling, massage och triggerpunktsbehandling. Medan manuell behandling är en viktig del av fysioterapimetoden, är den mer inriktad på korrigering av felaktiga rörelser och rehabiliterande träningsprogram.

På Elitcenter har vi ett holistiskt arbetssätt där vi tillsammans i teamet kommer att behandla den lokala smärtan och se till orsaken bakom dina symtom för att du skall få långsiktiga resultat.

Om du känner dig osäker på vilken tjänst som passar just dig, hör av dig på mail till oss så hjälper vi dig.

spinal manipualtion, fysioterapi, massageterapi

Osteopati

En osteopat erbjuder adekvat behandling och undersökning vid akuta- och överbelatningsskador såsom tex ryggskott, nackspärr, bristning, tennisarmbåge, huvudvärk , hälsporre, stukad fot, axelsmärta osv.

När du besöker din osteopat får du svara på frågor om din allmäna hälsa och eventuellt andra frågor som kan hjälpa din osteopat att börja närma sig en valid arbetsdiagnos.

Väl därefter undersöker din osteopat dig, där det viktigaste verktyget är palpation och manuell undersökning. Vid vissa skador/besvär behövs det kompletteras med ortopediska-, neurologiska- och systemiska tester.

Prio ett för en osteopat är att hitta orsaken till just dina problem och hjälpa dig på allra bästa sätt, så vare sig du söker för ryggskott eller migrän blir behandlingen både lokal- och globalt inriktad. Om du söker för långvariga ländryggssmärtor är det kanske inte alltid just i ländryggen orsaken till problemet sitter utan det kan komma från andra strukturer i rörelseapparaten.

Personer i alla åldrar kan bli hjälpta av osteopati men svensk lag tillåter inte behandling av barn under 8 år.

fysioterapi, sjukgymnastik

Fysioterapi

Oavsett om du är motionär eller elitidrottare så kan du råka ut för akuta skador eller smärtbesvär i din träning.

Elitcenter erbjuder idrottsmedicin och fysioterapi där vi bedömer och behandlar akuta skador och överbelastningsbesvär samt utför rehabilitering efter en operation. Akuta skador eller överbelastningsskador kan uppstå vid för mycket belastning under för kort tid eller direkt trauma.

Hos oss får du en grundlig undersökning och trolig förklaring, samt diagnos till dina besvär. Vi anpassar och stegrar träningen samt optimerar dina rörelsemönster för att återställa funktion så att du kan återgå till din vardag eller idrott.

Vi har vårdavtal med Region Skåne vilket innebär att avgifter och villkoren för dig som patient är detsamma som på din vårdcentral. Du behöver ingen remiss för att kontakta oss och frikort gäller