Osteopati & Naprapati

ELITCENTER

KLINIK - OSTEOPATI & NAPRAPATI

Naprapat
Osteopati
Vi är erfarna Osteopater och Naprapater som hjälper dig när kroppen inte riktigt vill som du

Om du har ont i kroppen, ett akutryggskott, stel nacke eller bara vill se till att kroppen mår bra.
så är du välkommen till oss!

Elitcenter erbjuder naprapati och osteopati där vi bedömer och behandlar akuta och kroniska skador, samt överbelastningsbesvär.

Frågor och svar om Osteopati och naprapati

Skillnaden mellan Osteopati och Naprapati är inte så stor utan likheterna mycket större än skillnaderna. Däremot kan de individuella skillnaderna mellan olika terapeuter variera väldigt mycket. En naprapat kan jobba mycket likt en osteopat och en naprapat kan arbeta mycket likt en osteopat.

Prio ett för en osteopat är att hitta orsaken till just dina problem och hjälpa dig på allra bästa sätt. så vare sig du söker för ryggskott eller migrän blir behandlingen både lokal- och globalt inriktad. Om du söker för långvariga ländryggssmärtor är det kanske inte alltid just i ländryggen orsaken till problemet sitter, utan det kan komma från andra strukturer i rörelseapparaten.

Naprapaten utgår alltid från helheten och tar hänsyn till såväl kroppsliga som sociala faktorer som kan bidra till smärta.

Vilka metoder naprapaten använder är individuellt och alltid anpassat efter dina besvär.

Grunderna i naprapati är manipulering och mobilisering som syftar på att återskapa funktion, som kombineras med triggerpunktsbehandling riktad mot kroppens mjukdelar.

Sammanfattat skulle man säga att en naprapat jobbar med att justera rygg och muskler. En osteopat jobbar med att behandla helheten inkl. cirkulation, organ och lymfsystemet.

Men man kan såklart gå in djupare på ämnet. Många naprapater och osteopater har en hel del gemensamt eftersom man ofta väljer att expandera på sin utbildning.

Bäst är det att du själv provar vad som passar dig!

Vi erbjuder adekvat behandling och undersökning vid akuta- och överbelatningsskador såsom tex ryggskott, nackspärr, bristning, tennisarmbåge, huvudvärk , hälsporre, stukad fot, axelsmärta osv.