Fysioterapi

ELITCENTER

KLINIK - FYSIOTERAPI

ÄR DU SKADAD? VI HJÄLPER DIG TILLBAKA!
Om du har en skada, ont i ett knä eller behöver komma tillbaka efter operation så hjälper vi dig.

Oavsett om du är motionär eller elitidrottare så kan du råka ut för akuta skador eller smärtbesvär i din träning.

Elitcenter erbjuder idrottsmedicin och fysioterapi där vi bedömer och behandlar akuta skador och överbelastningsbesvär samt utför rehabilitering efter en operation. Akuta skador eller överbelastningsskador kan uppstå vid för mycket belastning under för kort tid eller direkt trauma

Hos oss får du en grundlig undersökning och trolig förklaring, samt diagnos till dina besvär. Vi anpassar och stegrar träningen samt optimerar dina rörelsemönster för att återställa funktion så att du kan återgå till din vardag eller idrott.

Vi har avtal med Region Skåne vilket innebär att avgifter och villkoren för dig som patient är detsamma som på din vårdcentral. Du behöver ingen remiss för att kontakta oss och frikort gäller.

 

Frågor och svar om fysioterapi

Fysioterapeuter arbetar med rehabilitering, träning och anpassad fysisk aktivitet samt med att främja hälsa genom att förebygga sjukdom och skada genom hela livet.

Fysioterapeuter har historiskt sett mest jobbat med rehabilitering/träning, medan naprapater och osteopater fokuserat mer på manuell behandling innefattande olika tekniker för att optimera patientens funktion i rörelseapparaten.

Fysioterapeut är ny benämning på sjukgymnasternas yrkeskår sedan 1 januari 2014.